donderdag 29 december 2011

Billenkoek in de Panorama (1976)

Vaderdag...

3 opmerkingen:

 1. Al een heel oud plaatje. Wat mij betreft nog steeds een heel mooie plaat. Jammer genoeg ook helemaal uit de tijd, want over de knie gaan is helemaal in de taboesfeer gekomen in Nederland. Je mag er niet meer over praten en het al helemaal niet meer toepassen. Iedereen zwijgt er dus over. Toch weet ik dat het ook in het Nederlandse huisgezin nog steeds wel eens gebeurt. Niet extreem, niets te maken met mishandeling, maar gewoon een oud-hollandse straf; klits klets klandere.
  Ik vind die taboesfeer jammer. Kreeg jij het vroeger wel eens? Of heb je het aan je eigen kinderen (of je vrouw) wel eens gegeven. Durf je er dan over te praten of is er schaamte wegens de sociale afkeuring.
  Tegenwoordig durven we er helemaal niet meer over te praten en als het gebeurt hebben we het alleen over de excessen. Alsof wij - in de jaren vijftig en zestig - allemaal mishandeld zijn. Nou ik dacht het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Bas,

  Beetje late reactie...Je hebt helemaal gelijk: het zou voor de meeste tienermeisjes tegenwoordig heel heilzaam zijn om af en toe over de knie te gaan voor een fiks pak op hun blote billen. Als je ziet hoe ondeugend meisjes van 16 zijn.... Brutaal tegen hun ouders, keten op school, te weinig leren. Je handen beginnen toch te jeuken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi !
  I love your blog, and specially this photo. I would be happy to get the article inside and his English translation. And deeply regret not to understand Dutch langage !
  Oliver

  BeantwoordenVerwijderen